Στον εκκλησιαστικό χώρο είναι πλέον καθιερωμένο να μην συζητιούνται τα προβλήματα. Απ’ την άλλη, επίσης είναι ένας κραταιός θεσμός το ασίγητο εκκλησιαστικό κουτσομπολιό, που κοχλάζει μέσα στην Εκκλησία σαν λάβα. Η επίσημη επιχειρηματολογία είναι ότι δεν είναι όλοι μέλη της Εκκλησίας και άρα δεν πρέπει να μαθαίνουν και να συμμετέχουν στα προβλήματά της. Οι έντιμοι άνθρωποι μέσα σ’ αυτήν, συνεχίζουν τούτη τη σκέψη, με το “εμείς θα λύσουμε τα προβλήματά μας”. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία μένει απλώς στο ότι δεν πρέπει κανείς, έξω απ’ αυτήν, να μάθει τα προβλήματά της, για να μην κακοχαρακτηριστεί και εξευτελιστεί (πες καλύτερα, να μην απομυθοποιηθεί). Και μένουν εκεί. Το ιερό πέπλο με το οποίο καλύπτουν τα σκάνδαλα και τις παρά φύσιν καταστάσεις της Εκκλησίας κατάντησε τόσο μεγάλο, που την κουκούλωσε σχεδόν όλη και δεν μπορεί πια ν’ αναπνεύσει. Και συνεχώς κατασκευάζονται καινούργια ιερά πέπλα για να επεκτείνουν το υπάρχον και να καλύψουν τα καινούργια σκάνδαλα. Εγώ θα συμφωνούσα μ’ αυτή τη νοοτροπία, εάν ίσχυε και η σκέψη των έντιμων πιστών, ότι “εμείς θα ξεκαθαρίσουμε τα σκάνδαλα και τις προβληματικές καταστάσεις που υπάρχουν στην Εκκλησία”. Αλλά δυστυχώς, όταν είσαι ρασοφόρος μέσα σ’ αυτήν, διαπιστώνεις καθαρά ότι ούτε συμβαίνει ούτε υπάρχει καμμία προοπτική να συμβεί κάτι τέτοιο...

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

MAΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ!

Αγαπητοί αναγνώστες,

Αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε το περιεχόμενο του blog μας, δηλαδή την   ιστορία του άτυχου μοναχού Αλεξίου (πρώην μέλος της αδελφότητας Μονής Ξενοφώντος του Αγ. Όρους) όπως την κατήγγειλε ο γέροντάς μας π. Μιχαήλ, καθώς και την επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και την απάντηση του π. Μιχαήλ σ’ αυτήν, ύστερα από μήνυση της Μονής Ξενοφώντος για “συκοφαντική δυσφήμηση-απόπειρα εκβιασμού”.
Ο ιερέας που έκανε τις αναρτήσεις συνελήφθη χτες, κατηγορούμενος ως συνεργός στην υπόθεση και, ύστερα από μια νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, σήμερα το πρωί πέρασε από αυτόφωρο. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε να δικαστούμε για την υπόθεση.
Τώρα πια ο μέγας πνευματικός και ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος μπορεί ανενόχλητος να περιοδεύει ανά την Ελλάδα, να κάνει ομιλίες, να χοροστατεί σε κατανυκτικές αγρυπνίες και να επευφημείται από τα πλήθη των πιστών σε εκδηλώσεις όπως η πρόσφατη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.*

*Στις 22 Μαΐου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής έκανε παρουσίαση του νέου περικαλούς ναού του γυναικείου μετοχίου της Μονής Ξενοφώντος στο Ακριτοχώρι, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, πολλών επισκόπων και πλήθους λαού. Οι πρώτες εκσκαφές και η θεμελίωση του ναού αυτού είχαν γίνει από τον μοναχό Αλέξιο.
Ο ναός αυτός θα εγκαινιασθεί στις 21 Οκτωβρίου, παρουσία του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.


Για περισσότερα στοιχεία, βλέπε στον σύνδεσμο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.