Στον εκκλησιαστικό χώρο είναι πλέον καθιερωμένο να μην συζητιούνται τα προβλήματα. Απ’ την άλλη, επίσης είναι ένας κραταιός θεσμός το ασίγητο εκκλησιαστικό κουτσομπολιό, που κοχλάζει μέσα στην Εκκλησία σαν λάβα. Η επίσημη επιχειρηματολογία είναι ότι δεν είναι όλοι μέλη της Εκκλησίας και άρα δεν πρέπει να μαθαίνουν και να συμμετέχουν στα προβλήματά της. Οι έντιμοι άνθρωποι μέσα σ’ αυτήν, συνεχίζουν τούτη τη σκέψη, με το “εμείς θα λύσουμε τα προβλήματά μας”. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία μένει απλώς στο ότι δεν πρέπει κανείς, έξω απ’ αυτήν, να μάθει τα προβλήματά της, για να μην κακοχαρακτηριστεί και εξευτελιστεί (πες καλύτερα, να μην απομυθοποιηθεί). Και μένουν εκεί. Το ιερό πέπλο με το οποίο καλύπτουν τα σκάνδαλα και τις παρά φύσιν καταστάσεις της Εκκλησίας κατάντησε τόσο μεγάλο, που την κουκούλωσε σχεδόν όλη και δεν μπορεί πια ν’ αναπνεύσει. Και συνεχώς κατασκευάζονται καινούργια ιερά πέπλα για να επεκτείνουν το υπάρχον και να καλύψουν τα καινούργια σκάνδαλα. Εγώ θα συμφωνούσα μ’ αυτή τη νοοτροπία, εάν ίσχυε και η σκέψη των έντιμων πιστών, ότι “εμείς θα ξεκαθαρίσουμε τα σκάνδαλα και τις προβληματικές καταστάσεις που υπάρχουν στην Εκκλησία”. Αλλά δυστυχώς, όταν είσαι ρασοφόρος μέσα σ’ αυτήν, διαπιστώνεις καθαρά ότι ούτε συμβαίνει ούτε υπάρχει καμμία προοπτική να συμβεί κάτι τέτοιο...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ενδιαφέρουσες επίκαιρες αναρτήσεις

Γι' αυτούς που δεν ψάχνουν διαρκώς στο διαδίκτυο, επιλέγουμε κάποιες αναρτήσεις που αναφέρονται σε επίκαιρα θέματα, τα οποία έχουν καταμπερδέψει τον κόσμο. 



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=170553&catid=3


http://proschomen.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8647.html?spref=fb




http://o-nekros.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html



http://o-nekros.blogspot.gr/2012/06/blog-post_14.html


Παρακάτω, ένα άρθρο ενός παλαίμαχου δημοσιογράφου, γραμμένο με πόνο ψυχής.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/10/2012_498494

Δεν τα καλύπτει όλα, δεν αναφέρεται στο καθήκον των λαϊκών, στο βασίλειο ιεράτευμα, αλλά και με όσα γράφει δείχνει ότι νοιάζεται πολύ και μακάρι να αρχίσουν να νοιάζονται περισσότερο δημόσια πρόσωπα, για να στηρίξουν τη στενάζουσα Εκκλησία και να βοηθήσουν τους πιστούς να μην είναι παθ-ητικοί και ηττοπαθείς θεατές των όλων που συμβαίνουν στο χώρο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.